FOTBOLL


Denna det gröna fältets improviserade balett med ensam boll på väg in i mål är den främsta av alla sporter.


MINA FAVORITLAG:


Halmstads BK

Derby County FC

AC Fiorentina

Det är fegt att hålla på lag som nästan alltid vinner.

Men för att fotbollen ska bli ännu mer attraktiv behövs det regeländringar:


Hands

Man kan inte rimligen begära att en spelare i rörelse ska ha armarna tätt intill kroppen och inte heller att han ska hinna ta bort dom från bollbanan om det kommer ett skott från nära håll. Det bör därför inte dömas för hands såvida det inte är uppenbart att handen/armen söker bollen. Händer och armar har däremot inte ovanför huvudet att göra, så där ska man döma hands oberoende av om det är avsiktligt eller inte.


Straff

Det är alltför enkelt att få straff. Det bör krävas att det är en klar målchans för att det ska blir straff. Döm frispark och automatisk varning istället. Det känns löjligt att matcher kan avgöras på en straff pga en förseelse i hörnet av straffområdet, långt ifrån en målchans. Spelarna bör inte tillåtas springa fram efter det att en straff slagits. Domaren beivrar ju ändå inte tjuvstarter i dagsläget. Målvakten bör också få röra sig obehindrat från mållinjen efter det att domaren blåst.  


Målens storlek

Det blir för få mål i dagens fotboll. Gör därför målen större, t.ex. en halv meter åt varje sida och en halv meter uppåt. Det gynnar också mer offensiva lag i förhållande till lag som bara satsar på kontringar, vilket är bra. Avståndet vid frisparkar kan minskas. Det är redan idag tillräckligt lätt att göra mål på frispark.


Videogranskning

Videogranskning är naturligtvis bra, reglerna kan va dåliga.


Effektiv tid bör införas 

Det har man i de flesta andra sporter. Delvis tillämpas det ju för övrigt redan idag, om en straff eller frispark döms precis innan tiden gått ut så får den ändå slås, ologiskt nog.


Halvlekarna bör delas upp i två delar med en kort paus (3 minuter) emellan.

Syftet med detta är som en time-out plus att man kan lägga in en inkomstgivande reklampaus plus att man kan gå på toa.


Korthörnor

Inför korthörnor, dvs hörnor som slås från straffområdesgränsen, om bollen går över kortlinjen innanför straffområdet.


Slå bort bollen

Det beivras alldeles för dåligt idag att man slår bort bollen efter avblåsning eller t.o.m. springer iväg med den i famnen.